Monday, August 16, 2010

Häromdan

tittade jag på 8: The Mormon Proposition, en dokumentärfilm som handlar om ett förslag i Kalifornien som gick igenom och tog homosexuellas rätt att gifta sig lagligt. Bakom proposition 8 (förslaget) stod mormonerna.


Jag är född som katolik, senare uppväxt med familjemedlemmar inom pingstkyrkan och är nu utan tvekan fullkomlig ateist. Utav alla religioner tycker jag att mormonerna har högst "hokus pokus" egenskaper. De tror bland annat att den mänskliga "svarta rasen" uppstod från demoner som stred vid Lucifers sida och att homosexualitet är den STÖRSTA synden.
Men, man kan dock få försoning för sina synder om man ångrar dem. Ångra och du blir räddad!

Vaddå ångra? Ångra för den man är? För att en mansgris till snubbe på 1830 talet påstod sig ha hittat guldplåtar som han fick av en ängel och skrev ner Mormons bok baserat på dessa plåtar?Som idag inte kan bevisas, för ängeln tog behändigt tillbaka dessa guldplåtar? En snubbe som inte kunde nöja sig med en kvinna och därför påstod att månggifte var Guds vilja? Ångra att man föddes till den man är på grund av sådana urlöjliga anledningar? Aldrig i livet att man ska ångra. Speciellt sådant som religion säger att man ska ångra. Vägra ångra!

1 comment: